6 pași pentru a-ți începe săptămâna în forță

Știm cu toții că ziua de luni este cea mai urâtă zi a săptămânii, însă oare ce s-ar întâmpla dacă am începe să o considerăm drept cea mai frumoasă? Oare cum ar fi să ne trezim plini de energie și să ne spunem că nimic nu ne poate sta în cale? Cu siguranță, acesta este o modalitate excelentă de motivare, dar nu este singură:

Iată 6 pași pentru a-ți fi mai ușor

 1. Pregătește-te din timp pentru prima zi a săptămânii
  Indiferent că ești elev, student sau lucrezi, ai grijă să-ți pregătești din timp cele necesare pentru ziua de luni: temele, pachetul, hainele, etc. În acest fel te vei putea odihni mai bine, iar acest lucru se va reflecta în felul în care îți vei începe ziua de luni.
 2. Gătește mai mult duminica
  Poate nu te-ai fi gândit să vezi un avantaj din această practică (des întâlnită) însă iată, cum micile detalii îți pot însenina ziua.
 3. Relaxează-te în timpul weekendului
  Important este conștientizezi mai des atunci când faci ceva cu plăcere și să te bucuri din plin de acele momente.
 4. Motivează-te încă de la primele ore ale dimineții
  Un gând plin de motivație te va transforma în cea mai ambițioasă persoană. Vei vedea că atunci când te motivezi și crezi cu adevărat ceea ce spui, îți va crește automat și încrederea în tine. O persoană motivată, care se simte frumoasă și hotărâtă, nu va avea cum să nu aibă parte de o zi de luni reușită.
 5. Nu uita de puțină mișcare
  Poate vei spune că nu ai timp, însă câteva exerciții, de maxim 5 minute te vor ajuta să-ți începi în forță prima zi a săptămânii.
 6. Micul dejun
  Micul dejun este deosebit de important, pentru orice zi a săptămânii, nu doar pentru cea de luni, așa că ai grijă să nu sari niciodată peste el. Persoanele care sar peste micul dejun sunt mai irascibile, nu au randament la primele ore ale dimineții și tocmai din acest motiv ajung să se enerveze foarte ușor. Așadar, dacă nu vrei să îngroși rândul nervoșilor din trafic, de pe stradă, de la școală sau de la job, ia micul dejun și vei vedea cât de plăcut este un început de zi, fie el și de luni!