6 sfaturi simple ca să fim mai fericiți

Fiecare dintre noi își dorește anumite lucruri, fie că este vorba de bani, faimă sau persoana iubită, însă toate se rezumă defapt la fericire.

Cu toții ne dorim să fim fericiți iar pentru a găsi fericirea în noi înșine și în viața noastră de zi cu zi, chiar dacă lucrurile nu sunt întotdeauna la fel de roz.

Analizând centrele de recompense ale creierului, neurologii au descoperit ca micile schimbări în comportament pe care le puteți face în activitățile din fiecare zi pot  duce la starea interioară de fericire independent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Ce să facem și ce să nu facem pentru a putea atinge fericirea?

În primul rând, de fiecare dată când ne simțim triști, neputincioși sau nervoși, ar trebui să vorbim cu o persoană apropiata despre ce ne supără. Acest simplu fapt eliberează serotonină și un neurotransmițător care vă ajută să vă simțiți ca și cum ați avea mai mult control asupra situației în loc să vă simțiți neajutorat.

Oricâte probleme ne supără în același timp, să nu uităm să le rezolvăm pe rând iar totodată să nu uităm să mulțumim și să arătăm recunoștință indiferent în ce circumstanțe.

Să încercăm să ănvățăm în fiecare zi ceva nou deoarece acest lucru generează dopamină, respectiv hormonul fericirii.

Vitamina D joacă un rol important în producția de serotonină, care, după cum bine știm ajută să ne  simțim mai fericiți, așa că este indicat să petrecem cât mai mult timp la lumina soarelui.

Să nu uităm nici de exercițile fizice, care generează endorfine, care au capacitatea de a ameliora durerea, de a înfrumuseța starea de spirit și de a vă face să vă simți bine.

Și cel mai important. Odihna în combinație cu yoga și meditație.