A fost provocat intenționat sau a fost accidental incendiul de la pasajul din Centrul Civic?

Camerele de supraveghere au surprins câțiva tineri care au ieșit în fugă din pasaj cu câteva secunde înainte de izbucnirea focului.

Pe rețelele de socializare au apărut primele imagini cu momentul izbucnirii incendiului la pasajul din Centrul Civic. Într-un filmuleț postat pe TikTok se poate observa că cinci tineri ies în fugă din pasaj, iar într-o fracțiune de secundă un fum gros iese din subteran și acoperă toată zona.

Intervenția a fost dificilă pentru că tot pasajul era inundat cu fum, iar pompierii au reușit să intre în subteran doar cu măști și tuburi de oxigen. ISU Brașov a trimis și un mesaj Ro-Alert în care oamenii erau sfătuiți să rămână în case și să închidă ferestrele. După aproape o oră, incendiul a fost lichidat.

Inițial, autoritățile au crezut că focul ar fi izbucnit de la câțiva oameni ai străzii care ar fi încercat să se încălzească în pasaj. Dar odată apărute imaginile de pe camerele de supraveghere se conturează și ipoteza ca focul să fi fost pus intenționat. Ancheta, în acest caz, a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.