Adrian Veștea: ”Mizerii marca USR pentru a-și acoperi penalii din Primăria Brașov.” 

Chiar dacă nu oficial, campania electorală a început.

Din păcate, unii dintre competitori, care nu au făcut nimic pentru comunitatea județului nostru, în schimb au mult timp liber, găsesc de cuviință să împrăștie mizerii și să arunce cu noroi în munca altora, care chiar au ce prezenta brașovenilor.

Sunt acei politicieni ai formelor fără fond despre care am mai amintit, ce au ca tactică să inventeze scandaluri pe subiecte ridicole pentru că nu au nici realizări și nici proiecte concrete pentru cetățeni, singurul lor „proiect” fiind vorbăria goală.  

Un astfel de competitor este cvasi-anonimul userist Irineu Darău, un personaj gălăgios care încearcă să creeze un scandal acolo unde nu există, pentru a-și masca propria superficialitate și inactivitate, precum și pentru a acoperi isprăvile cu iz penal ale colegilor săi din fruntea USR Brașov.

Cu alte cuvinte, dl. Darău vorbește de funie în casa spânzuratului! 

Reamintesc: Flavia Boghiu viceprimar USR al municipiului Brașov, este urmărită penal de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu în Dosarul „Catacombe”, procurorii anticorupție acuzând că a produs Primăriei Brașov un prejudiciu de peste 300.000 de lei, iar în cazul lui Allen Coliban, primarul USR al municipiului Brașov, Tribunalul a confirmat solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de redeschidere a urmăririi penale în cazul acestuia, sub acuzația că și-ar fi delegat ilegal atribuțiile.

Tot în cazul primarului USR Allen Coliban, o instituție a statului cu atribuții de control a stabilit că acesta a cheltuit iresponsabil fonduri publice în valoare de multe milioane de lei, în cazul finanțării unei asociații de familie – unde era membru fondator – de la bugetul local al municipiului Brașov, în cazul „FC Brașov-ASC Scotch Club”.

Acestea sunt fapte constatate de instituții ale statului, iar USR, care striga „Fără penali în funcții publice!”, acum face scut în apărarea penalilor din ograda sa.  

În ceea ce privește acuzațiile pe care le aduce senatorul cu mult timp liber Irineu Darău, doar câteva precizări:  

Eu nu mai sunt primar al orașului Râșnov din anul 2016.

Dar sunt ordonator de credite de 20 de ani – ca primar, ca președinte de Consiliu Județean și ca ministru.

În această perioadă am semnat pentru fonduri de miliarde de euro și am fost controlat de foarte multe ori de instituțiile statului.

Niciodată, nici o instituție nu mi-a imputat vreun act nelegal!  

Tot „montajul” pe care l-a alcătuit pentru a pretinde că bugetul orașului Râșnov a fost prejudiciat prin protocolul încheiat cu firma care asigură transportul turiștilor cu trenulețul către Cetate este un fals subiect, iar USR nu este la prima încercare de a crea scandal din acesta.

Protocolul a fost încheiat în anul 2010, odată cu readucerea Cetații Râșnov în patrimoniul orașului.

Eu și toți cei care m-au sprijinit în acest demers am dus ani de zile bătălii în instanță pentru a recupera simbolul orașului.

USR nu exista pe atunci.  

După preluarea Cetații Râșnov de către Primărie și reintroducerea acesteia în circuitul turistic, s-a acordat acces gratuit pentru turiști în prima lună.

Erau necesare facilități de acces și parcare, precum și un transport alternativ, mai ales pentru persoanele cu dizabilități și pentru vârstnici.

Amplasamentul drumului care urcă la Cetate și lipsa terenului în imediata vecinătate a Cetății Râșnov nu permiteau nici măcar amenajarea de parcări pentru autovehicule.  

În aceste condiții, urmând exemplul altor localități, s-a considerat că cea mai potrivită soluție este introducerea unui trenuleț turistic, prin intermediul unui protocol de colaborare.

De altfel, trenuleț turistic funcționează și în municipiul Brașov, sub administrație USR… 

Protocolul a implicat desfășurarea unui transport de agrement, având ca beneficiu promovarea turistică a Cetății, cu un acces facil asigurat fără implicarea financiară a orașului.

Colaboratorul a acceptat să desfășoare activitatea efectivă în condițiile de atunci ale drumului, responsabilitatea pentru asigurarea transportului în condiții optime pentru turiști rămânând în sarcina sa.

Prin acest protocol nu au fost transferate drepturi de proprietate asupra drumului sau a altor bunuri, drumul rămânând în proprietatea permanentă a orașului Râșnov, cu circulație restricționată.

Modalitatea de reglementare a drepturilor și obligațiilor din protocol a fost aplicată și în alte locuri din țară pentru drepturi similare și nu au fost constatate încălcări ale acestuia. 

În prezent, se achită o taxă pentru utilizarea drumului respectiv, conform unei hotărâri a Consiliului Local Râșnov, adoptată cu unanimitate de voturi!

Așadar, inclusiv cu voturile consilierilor USR! Informațiile aruncate de dl. Darău și de alți useriști în spațiul public nu sunt menite decât să creeze o imagine distorsionată a realității! 

În încheiere, doar atât: Primăria Râșnov trece an de an prin controale ale instituțiilor statului și nu au existat niciodată probleme care să aducă sancțiuni!

Aceasta, spre deosebire de Primăria municipiului Brașov, condusă de reprezentantul USR, unde s-au constatat prejudicii de multe milioane de lei.  

Dacă dl Irineu Darău crede că poate câștiga un iluzoriu capital politic și câteva voturi aruncând cu noroi și punând sub semnul întrebării integritatea și munca unor oameni, înseamnă că nu este un om politic adevărat, ci doar un jalnic politruc! 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!