Afirmații pozitive pentru a-ți îmbunătăți viața

Ce sunt afirmațiile pozitive?

Afirmațiile pozitive sunt – așa cum rezultă și din denumirea lor – fraze menite să alunge gândurile negative, pesimiste. Ele sunt foarte ușor de folosit în viața de zi cu zi, pentru a te motiva sau pentru a-ți crește stima de sine. Poți rosti afirmații pozitive oricând dorești, cu voce tare sau în gând, după cum te simți tu mai confortabil. De asemenea, le poți scrie într-un jurnal sau în locuri foarte vizibile din casă sau de la birou, spre exemplu pe o tablă specială sau chiar pe perete.

Cum să folosești afirmațiile pozitive?

Un mod în care poți folosit afirmațiile pozitive este identificarea unor valori importante cu care te identifici și scrierea lor într-un jurnal, spre exemplu. În acest fel, prin simpla lor redactare, mesajele optimiste se vor întipări mai repede și mai puternic în subconștient și te vor ajuta să-ți schimbi modul de gândire, astfel încât să vezi mai mult partea bună a evenimentelor prin care treci.

Cele mai bune afirmații pozitive pentru începători

Dacă vrei să începi să folosești și tu afirmațiile pozitive, îți prezentăm în continuare câteva exemple de la care poți să pornești:

●      Eforturile mele vor aduce rezultate!

●      Voi reuși să fac asta!

●      Sunt un om puternic și nu voi renunța!

●      Am încredere în calitățile și abilitățile mele!

●      Sunt mulțumită de mine și de ce am reușit până acum!

●      Simt că sunt pe drumul cel bun!

●      Am încredere în mine și în forțele mele!

●      Este în regulă să mă simt bine!

●      Mă simt în siguranță!

●      Merit să fiu iubită și fericită!

●      Este important să am grijă de mine!

●      Fiecare zi trebuie trăită cu bucurie!

Desigur, poți concepe chiar tu mesaje potrivite, în funcție de situația și nevoile tale. Aceste afirmații sunt mesaje scurte și simple, pe care le poți folosi oricând – în drum spre serviciu, înainte de culcare sau în timp ce faci un duș, oricând simți nevoia, scrie Positive Psychology.