Alertă medicală în Prahova! Bărbat din Urlaţi, infectat cu botulism, după ce ar fi mâncat conserve de peşte
- Gheonea Bianca
- 24/04/2024
- Eveniment, News Alert
- alerta, barbati, botulism, conserve, infectat, massmediatv, prahova
- 0 Comments
Alertă medicală în Prahova! Un bărbat a ajuns de urgenţă la spital cu botulism, după ce ar fi consumat două conserve de peşte.
Iniţial, bărbatul a mers la Spitalul orăşenesc Urlaţi, a primit tratament pentru simptomele digestive, însă în timpul tratamentului au apărut şi simptomele neurologice – nu putea înghiţi şi ridica pleoapele – el fiind trimis la spital la Ploieşti.
„I s-a prescris un tratament. În următoarele zile au apărut și simptomele neurologice, respectiv nu mai putea să ridice ploapele și nu mai putea să înghită.
S-a prezentat din nou și a fost trimis către spitalul nostru cu suspiciunea de botulism, suspiciune care s-a și confirmat”, a precizat Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: „S-a întâmplat natural, organic”
Astfel, medicii au început o luptă contracronometru pentru a-i salva viaţa pacientului.
„În momentul de față starea este ameliorată deoarece a beneficiat deja de două doze de antitoxină boturinică, iar în cursul zilei de astăzi așteptăm cea de-a 3-a doză”, a mai spus Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.
Doctorii au reuşit cu greu să găsească o doză de antitoxină botulinică. În România nu există antidotul, care a fost adus din Republica Moldova.
Caz revoltător la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău! O femeie și soțul său, grav bolnav, au fost jigniți și alungați de medicul de gardă: ”Marș afară!”
„A fost foarte greu. Am fost ajutați de Spitalul de boli infecțioase din Chișinău, deoarece pe teritoriul României nu au găsit acest medicament, acest antidot”, a mai declarat Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.
Între timp, starea bărbatului s-a ameliorat.
„Botulismul este o intoxicație alimentară. Practic, omul ingeră toxina secretată de bacilul botulinic. Bacilul se dezvoltă într-un mediu fără oxigen.
Secretă această toxină și pacientul când mănâncă, ingeră toxina gata preparată”, a spus Dan Decebal, medic primar epidemiologie.
Pacientul va fi monitorizat 24 de ore din 24, până când starea lui de sănătate se va îmbunătăţi complet.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!
Sursa: antena3.ro