Alertă meteo de vreme rea! Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise din cauza vântului puternic

Vremea rea face în continuare ravagii în România și le dă mari bătăi de cap autorităților.

Din cauza vântului puternic toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise, potrivit unui anunț făcut de Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Autoritățile au anunțat că la nivel naţional, plouă în judeţele Alba, Constanţa şi Tulcea, iar în majoritatea zonelor din țară se circulă în condiţiile unui carosabil umed.

La această oră, în general, temperaturile sunt pozitive, fără probleme de formare a poleiului, dar și fără evenimente rutiere produse.

În zonele înalte de munte, precipitaţiile s-au oprit, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, nefiind restricţii de trafic. În continuare se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

În ultimele 24 de ore viscolul și vântul puternic au făcut prăpăd în mai multe orașe din țară. Vreme extremă a fost și în sudul țării, unde meteorologii au emis noaptea trecută un cod roșu de ploi. În aceste momente, se află în vigoare în mai multe regiuni din țară coduri galbene și portocalii de vreme rea.

Noaptea trecută, în Constanța, zeci de copaci au fost puși la pământ de vântul puternic care depășit la rafală 100 km/h. Din cauza vântului puternic Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectat, la fel și turbinele eoliene din zona județului Constanța. Mai mult, în cursul nopții mai multe localități din județ au rămas fără curent electric.