Alexandra Crivineanu: „Consiliul Local nu e al Flaviei Boghiu sau al lui Allen Coliban, Consiliul Local e al brașovenilor!”

Primarul Coliban duce în derizoriu convocarea ședințelor de Consiliu.

Grupul consilierilor locali PSD Brașov reacționează în urma afirmațiilor din spațiul public și a celor mai recente ședințe de Consiliu Local.

“Așa cum am mai declarat, refuzăm să mai luăm parte la ilegalitățile pe care administrația USR a acestui oraș încearcă să le facă la fiecare ședință de Consiliu Local!

Avem deja, în trei ani de mandat, hotărâri de consiliu atacate în instanță, anulate pe motive de nelegalitate, drept pentru care, noi nu vom mai vota niciun proiect ce are un iz de nerespectare a legii sau susceptibil de vreo urmă de îndoială.

Brașovenii trebuie să cunoască realitatea, nu poveștile de pe rețelele de socializare în spatele cărora se ascunde activul de partid și numeroșii consilieri ai primarului ce fac pe șefii prin birourile din Primărie.

Consilierii locali nu sunt la cheremul unei persoane fizice, cum e primarul Coliban sau viceprimarul Boghiu! Consilierii locali nu sunt obilgați să se justifice în fața acestora sau în urma presiunilor ațâțate de cei din administrația USR, ci numai în fața brașovenilor care i-au ales prin vot democratic.

Nu stimați brașoveni, noi nu fugim, dar nici nu vom mai da curs tertipurilor primarului Coliban care încolțit fiind de lipsa majorității votului, a ajuns să ducă în derizoriu prevederile Codului Administrativ și să convoace zilnic! ședinte ce nici măcar nu își au obiectul bine întemeiat.

Aceste practici ale primarului, specifice unui copil răsfățat, de a da din piciorușe nervos și de a mai convoca câte o ședință doar pentru că “așa vrea el” trebuie să înceteze! Iar noi, deliberativul facem asta, primarul având doar calitatea de invitat la ședințele de Consiliu, calitate conferită prin însuși Codul Administrativ.

Consilierii locali, pe lângă statutul de ales local și o indemnizație de 1.100 lei pe lună, au și locuri de muncă, stimați brașoveni! De la care nu pot lipsi doar pentru că așa vor Coliban și Boghiu sau când mai au ei chef de o nouă ședință, de un scandal sau de vreun oprobriu public! Nu au birouri, nu au secretare, nu au consilieri personali care să le care geanta și nici mașini de serviciu.

Doamna viceprimar, dar de salariul dumneavoastră de 12.000 lei net, oare de ce nu vă faceți griji pentru cum îl justificați în fața brașovenilor, care ghici ce? Vi-l plătesc lunar, din taxe și impozite, din contribuția fiecăruia dintre noi! Oare de ce nu vă asumați neputința de a duce la final acest mandat și incompetența de a conduce Brașovul așa cum ar trebui? Oare ce ne puteți spune despre ilegalitățile constatate de Camera de Conturi în cazul catacombelor orașului? Sau cum au fost cheltuite cele 3,5 milioane de la FC Brașov și mai apoi să transformați în victime părinții și copiii? Dumneavoastră să munciți, doamnă, zilnic, să puneți mâna să arătați brașovenilor (mai aveți timp un an…) că fiecare leuț pe care îl câștigați lunar e justificat prin realizările pentru acest oraș și pentru o mai bună calitate a vieții!

12.000 lei pe care noi, brașovenii, vi-i băgăm în buzunar, chiar trebuie să merite!

Clipă de clipă! Să munciți doamnă, astfel încât să nu mai fie nevoie să vă plimbați cu gașca de consilieri personali la fiecare eveniment, angajați să facă linșaj pe rețelele de socializare sau să împartă brașovenii în tabere adverse.

Noi, consilierii locali PSD nu suntem împotriva sportului sau a plăcerii și performanței copiilor, ci doar pentru legalitate, pentru dialog și pentru a identifica soluții ce pot fi puse în practică. După un ghid de finanțare atacat în instanță, procesul pe fond fiind câștigat, hotărârea de consiliu de anul trecut fiind susceptibilă de a fi desființată (ghidul fiind suspendat), nu mai putem repeta aceeași greșeală!

Nu mai putem lăsa nejustificat niciun leu din banii publici! Primarul Coliban și viceprimarul Boghiu trebuie să iasă în fața dumneavoastră și să vă dea explicații despre toate ilegalitățile pe care le-au făcut în toți acești ani de când conduc orașul!

Despre incapacitatea lor administrativă, despre cum au privat copiii timp de doi ani de programul Cornul și Laptele, despre “marele” Brașov verde sau despre “multele” piste de biciclete, despre cum zac sute de mape pe birouri, nesemnate, fiind depășit de mult timp termenul de răspuns al adreselor sau petițiilor sau cererilor, despre cum iau decizii proaste și se chinuie să le repare prin zeci de alte adrese sau angajând asistență și servicii juridice din bani publici, despre toate acestea trebuie să vă vorbească ei, administrația USR!” spune Alexandra Crivineanu, liderul de grup al consilierilor locali social-democrați brașoveni.