Alexandra Crivineanu (PSD): „Îi solicit Primarului Coliban să abordeze cu maximă seriozitate criza locurilor de parcare”

Brașovenii sunt nemulțumiți de proasta gestionare a acestei probleme.

Liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Alexandra Crivineanu spune că lipsa locurilor suficiente de parcare a devenit un subiect stringent și chiar de revoltă, în rândul multor brașoveni.

“La aproape 2 ani de zile după ce Primăria Brașov a aruncat cu peste 100. 000 lei pe studiul privind politica de parcare în Municipiul Brașov, suntem exact în aceeași situație, poate chiar mai rău. Zilnic avem cetățeni în audiențe sau care ne caută, nemulțumiți fiind de lipsa locurilor de parcare și de proasta gestionare a celor deja existente. Administrația USR de la Brașov trebuie să iasă urgent din birouri sau din spatele rețelelor de socializare și să vadă situația critică din teren! În cartierele noi, brașovenii sunt luați în derâdere, fix pe banii lor, pentru că plătesc anual taxe și impozite, dar sunt nevoiți să își parcheze mașinile pe câmp, pe margine de carosabil sau în locuri total necorespunzătoare unei parcări de reședință. Ba mai mult, cetățenii din centrul istoric sunt de-a dreptul sufocați de mașinile turiștilor, zilnic având conflicte între ei, subiectul fiind lipsa locurilor de parcare suficiente.

La nivelul municipiului există aproximativ 95.000 de autoturisme care au nevoie de un loc de parcare, astfel că, evident, cererea este mult mai mare decât numărul de locuri existente; așa se ajunge ca tronsoane întregi de străzi și trotuare să fie ocupate de mașinile parcate.

Administrația USR din Primăria Brașov trebuie să ia de urgență măsuri privind identificarea unor zone, terenuri pentru amenajarea locurilor de parcare sau resistematizarea celor deja existente în cartiere. Nu au mișcat niciun deget timp de 3 ani de zile de când conduc acest oraș, iar brașovenii sunt zilnic apăsați de această problemă. De multe ori, din dorința de a-și ține rezervat un loc de parcare, aceștia recurg în spatele blocurilor sau chiar pe marginea străzii, la obiecte precum cutii, lăzi, ghivece, pietre sau tomberoane, ce au rolul de a marca spațiile de parcare.

Cu toate acestea, împinși de ceea ce nu a rezolvat municipalitatea de peste 3 ani de zile și ajunși la capătul răbdării, mulți nu sunt conștienți că utilizarea acestor obiecte pentru „rezervarea” locurilor de parcare poate duce la sancțiuni legale.

Domnule primar Coliban, lăsați studiile și bugetele mari aruncate pe astfel de documente fără niciun fel de finalitate, identificați soluții cât mai repede pentru că Brașovul se sufocă și decade pe zi ce trece! Ați dovedit până acum managementul defectuos și ilegal de la Primărie, însă nu mai împovărați brașovenii dacă nu aveți ce să le oferiți pentru un trai de calitate în acest oraș!” spune Alexandra Crivineanu.

Totodată, social democrata spune că la acest moment “USR a blocat inclusiv procedura de atribuire a locurilor de parcare, pentru că lucrează acum la o platformă de evidență a locurilor de parcare rezidențiale. Când va fi gata? Nici asta nu știm! Ne-am obișnuit deja cu lipsa totală a dialogului cu brașovenii…”