Alexandra Crivineanu: Proiectul PSD Brașov “Zâmbet sănătos” a fost adoptat

Servicii stomatologice gratuite și de calitate pentru elevii brașoveni.

Consiliul Local Brașov a votat astăzi, cu unanimitate de voturi, proiectul inițiat de liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Alexandra Crivineanu.

Conform acestuia, aproximativ 2500 de copii vor putea beneficia, începând cu acest an școlar, de tratamente stomatologice gratuite.

După ani de zile de eforturi, de piedici pe circuitul administrativ, de discuții purtate cu specialiștii Colegiului Medicilor Stomatologi din Brașov, dar și cu cei ai Direcției de Asistență Socială, iată, s-a ajuns la forma finala a acestui proiect: de la inițiativa decontării aparatelor ortodontice, prin vouchere acordate de Primărie, la sigilarea molarilor de 6 ani în cadrul cabinetelor stomatologice din unitățile de învățământ, procedură mult mai adecvată și mai țintită în rândul beneficiarilor.

Procedura de sigilare se va desfășura în cabinetele stomatologice din unitățile de învățământ, în baza unei programări online efectuată de părinte la cabinetul stomatologic la care sunt locuri libere sau care este mai aproape de domiciliul acestuia.

În municipiul Brașov există șase cabinete stomatologice în unități de învățământ

  • Școala Gimnazială nr. 2 “Diaconu Coresi”,
  • Școala Gimnazială nr. 19,
  • Colegiul Tehnic Transilvania,
  • Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă,
  • Colegiul Nicolae Titulescu
  • Colegiul Național Unirea în cadrul cărora se pot realiza proceduri de sigilare a molarului de 6 ani.

Suma totală necesară pentru toți cei 2.500 de copii este de 250.000 lei/an și va fi alocată din bugetul local al municipiului Brașov, prin bugetul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Finanțarea drepturilor salariale este asigurată din fonduri de la bugetul Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Deși este un proiect pe care primarul Coliban și-a pus fără nici cel mai mic merit semnătura și calitatea de inițiator, fiind “furat” integral de către domnia sa și viceprimarul Flavia Boghiu, îmi exprim mulțumirea față de oamenii de bună credință ce și-au adus aportul în realizarea acestuia și îmi doresc ca fiecare an ce trece, să însemne o îmbunătățire și o maturizare a acestui program pilot, astfel încât cât mai mulți copii ai Brașovului să aibă parte de beneficiile lui: acces facil și gratuit la tratamente stomatologice. Este imperios necesar să pornim în pregătirea adulților de mâine și să alocăm toate resursele pentru sănătatea copiilor și tinerilor.

Și, dacă ei, cei din administrația USR sunt obișnuiți cu practica furtului și a laurilor nemeritați, îi provoc la implementarea unui nou proiect marca PSD, cât mai repede și cât mai benefic pentru comunitatea noastră!“ a adăugat consilierul local, Alexandra Crivineanu.