Amenzi de peste 28.000 de lei date de jandarmii montani, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani au aplicat amenzi în valoare de 28.400 lei.

Vremea frumoasă și temperaturile crescute i-au convins pe brașoveni și pe turiști să aleagă traseele montane pentru relaxare.

Din păcate, nu toți au ales să facă acest lucru cu respectarea prevederilor legale, motiv pentru care jandarmii au fost nevoiți să aplice mai multe sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru pătrunderea cu autoturisme sau motociclete în fondul cinegetic, precum și pentru sancționarea contravențiilor silvice, fiind confiscați și trei metri cubi de material lemnos.

Deși colegii noștri au fost prezenți în toate zonele turistice și chiar dacă am făcut apel în nenumărate rânduri turiștilor să respecte legislația și natura, constatăm în continuare faptul că nu sunt puțini cei care, fără nicio responsabilitate făță de mediul înconjurător, făță de păduri și făță de animale, aleg să se distreze cu motociclete, ATV-uri și autoturisme în aceste zone nepermise.

Efective de jandarmi se află permanent la datorie în aceste zone și nu vor manifesta toleranță pentru nicio încălcare a normelor legale!