Amenzi de peste 65.000 de lei pentru neregulile găsite la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului

În weekendul care a trecut, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Brașov au organizat o acțiune cu efective extinse la „Târgul de Crăciun” din Piața Sfatului, din municipiul Brașov.

Pentru operaționalizare au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției municipiului Brașov, Secțiile de Poliție 1 și 4, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul Investigații Criminale, S.A.E.S.P. și Serviciul Ordine Publică.

Obiectivele acțiunii au fost de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și OUG nr. 28/1999 Republicată, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, verificarea existenței la persoanele fizice/juridice verificate a documentelor justificative de provenienta pentru marfurile comercializate.

De asemenea, s-a urmărit verificarea evidențierii veniturilor realizate pe aparatele de marcat electronice fiscale și verificarea modului de respectare a legislației rutiere în zona centru, din municipiul Brașov și a legislației privind sistemele de securitate și pază a obiectivelor.

În cadrul acțiunii au fost angrenați peste 40 de polițiști și au fost verificați aproape 60 operatori economici, dar și aproape 40 de vehicule în trafic.

Pentru abaterile săvârșite de către cei verificați, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 65.915 lei, dar au fost confiscate și sume de bani.

În cazul a 3 dintre agenții economici verificați, reprezentanții legali ai acestora au fost chemați la unitatea de poliție, urmând a fi continuate verificările specifice de către polițiști.