Amenzi usturătoare pentru Regio Călători. Mizerie în vagoane şi lipsa apei din grupurile sanitare

Operatorul privat de transport feroviar Regio Călători a fost amendat cu suma de 6.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna, pentru mai multe nereguli descoperite în urma unor controale, informează conducerea instituţiei.

„SC Regio Călători SRL Braşov a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 6000 lei în urma verificărilor făcute în trenurile de călători pe rutele Braşov-Bretcu şi Braşov-Întorsura Buzăului, pentru vagoane neigienizate, lipsă apă la grupurile sanitare, lipsă hârtie igienică, prosop hârtie şi săpun la grupurile sanitare, lipsă sticlă protecţie la corpurile de iluminat”, a scris Mircea Diacon, într-o postare făcută joi pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorilor Covasna.

În urmă cu câteva zile, CJPC Covasna a amendat firma care administrează Gara CFR din comuna Breţcu pentru mai multe nereguli, printre care lipsa apei potabile şi a grupului sanitar pentru călători. Inspectorii aflaţi în control au descoperit, totodată, că sala de aşteptare era închisă, fiind folosită pe post de magazie.