Armata israeliană a continuat atacurile în Fâşia Gaza

Armata israeliană a continuat atacurile în Fâşia Gaza, fiind vizată infrastructura Hamas, inclusiv tunelurile unde se ascund luptătorii organizaţiei.

Militarii israelieni pregătesc, astfel, condiţiile pentru declanşarea ofensivei terestre, însă data acestei operaţiuni rămâne incertă.

Un al doilea transport umanitar a intrat, ieri, în Gaza, dar combustibilul nu a fost inclus în acest ajutor, ceea ce va duce la epuizarea rezervelor în câteva zile.

Între timp, alţi doi ostatici au fost eliberaţi de Hamas, însă peste 200 de persoane rămân captive ale organizaţiei teroriste.

Eliberarea ieri seară, a două isralience în vârstă, originare dintr-un kibuţ în care un sfert din populaţie a fost măcelărită de terorişti, a fost, se pare, posibilă prin intervenţia Crucii Roşii Internaţionale, sub patronaj qataro-egiptean.

Iniţial se zvonise că urma să fie eliberat un grup de 50 de ostatici, dar organizaţia Hamas condiţionează continuarea eliberării lor de introducerea în Fâşia Gaza a cisternelor cu combustibil, fapt căruia Israelul i se opune.

Era clar, de altfel, de la bun început, că problema ostaticilor face parte din strategia Hamasului de tergiversare şi temporizare a intrării Israelului cu trupe în Fâşia Gaza şi că va elibera ostaticii în ritm de picătură chinezească pentru a obţine cât mai multe avantaje.

Nu este întâmplător de altfel că cele două israelience în vârstă au fost eliberate aseară fără soţii lor, care sunt în continuare captivi în Fâşia Gaza.

Câteva ziare americane au publicat ieri seară ştirea că preşedintele Biden face presiuni asupra premierului Netanyahu să amâne ordinul de intrare a trupelor în Fâşia Gaza până la rezolvarea situaţiei persoanelor răpite.

Conform noilor date, sunt în număr de 222, mai puţin cele patru femei eliberate în ultimele 48 de ore.