Armata israeliană a intrat într-o nouă etapă în Fâşia Gaza

Armata israeliană îşi continuă campania în Fâşia Gaza la exact o lună de la masivul atac terorist lansat de Hamas, în care 1400 de persoane au fost ucise şi aproape 250 capturate.

Forţele israeliene au reuşit să încercuiască zona de nord a Fâşiei, unde s-ar afla principalele baze ale grupării teroriste Hamas. În ciuda avertismentelor repetate că zona trebuie părăsită de civili, câteva sute de mii dintre aceştia încă se află acolo. Armata a anunţat că este gata să atace luptătorii Hamas care se ascund în sistemul de tuneluri de sub Gaza.

Submarinul Florida este înarmat cu 154 de rachete de croazieră Tomahawk.

De la izbucnirea războiului dintre Israel şi organizaţia Hezbollah (Hamas – n.n), pe 7 octombrie, miliţiile pro-iraniene din Siria şi Irak au atacat în dese rânduri baze americane din zonă.

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas, la Ierusalim a fost consemnat un atac terorist. Incidentul s-a petrecut în Oraşul Vechi, când un adolescent palestinian de 16 ani din zona estică a Ierusalimului a înjunghiat mortal o poliţistă din trupele de grăniceri şi a rănit uşor un alt poliţist.

Teroristul a fost lichidat la rândul său.

Armata israeliană, care a încercuit complet oraşul Gaza şi l-a divizat în două părţi – de nord şi de sud – a dat ieri publicităţii câteva locuri de lansare a rachetelor Hamas spre Israel, inclusiv din perimetrul unei moschei şi al unui club pentru tineret.

Totodată, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo şi Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene în vederea finalizării operaţiunilor de evacuare pentru ceilalţi cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi încă se află în Fâşia Gaza.