Asociația Milioane de Prieteni pregătește momente inedite pentru brașoveni de Ziua Internațională a Animalelor

Pe 4 octombrie este celebrată Ziua Internațională a Animalelor.

Asociația Milioane de Prieteni sărbătorește această zi prin mai multe activități desfășurate în întreg județul Brașov. Conștientizarea importanței sterilizării câinilor și pisicilor, beneficiile sterilizării pentru sănătatea lor, dar și activități educative și de voluntariat cu copiii se numără printre evenimentele care vor fi organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Animalelor.

Astfel, joi și vineri (în 28 și 29 septembrie), AMP organizează o caravană a sterilizării câinilor și pisicilor cu stăpân la Șinca Nouă. În același timp, activiștii vor desfășura o campanie de informare la nivelul localnicilor privind importanța sterilizării, beneficiile pentru sănătatea animalelor, cadrul legislativ pe care trebuie să îl respecte proprietarii de animale de companie, dar și modul de îngrijire cel mai potrivit pentru diferite animale de companie.

Pe 4 octombrie, în Sanctuarul AMP Libearty vor avea loc activități cu peste 30 de copii de la școlile din Vulcan și Colonia 1 Mai. Micuții vor aduna ghindă pe care o vor primi apoi urșii ca hrană, vor participa la activități creative (pictură, jocuri, etc), vor vizita Sanctuarul și vor afla povestea urșilor salvați de la Libearty și vor învăța tot felul de lucruri despre animalele sălbatice și domestice.