Ateliere de creație

Locuitorii, dar și turiștii veniți la Brașov trec zilnic pe lângă clădiri cu o arhitectură deosebită. Toți le apreciază frumusețea, dar puțini sunt cei care au timp să stea și să le studieze.

Centrul de dezvoltare personală prin teatru „Florea minții”, Inspiratio Gift Studio și toți organizatorii „Poveștii atelier de arhitectură și pictură pe apă”, care se desfășoară duminică la Biserica Neagră, dezvăluie câteva dintre secretele ascunse de zidurile încărcate cu istorie.

Atelierul are loc în două serii, de la 15:00 și de la 17:00, iar actrița și terapeutul prin artă Mihaela Nistorică îi va iniția pe curioși în tehnica picturii pe apă:

Pictura pe apă este o tehnică turcească. Este o apă specială cu culori speciale. Se folosește în artă și în terapie și culorile plutitoare sunt transferate după ce se fac formele. Acestea se transferă pe foaia de hârtie sau pe textil sau pe lemn, ipsos și alte materiale care absorb apa„.

Arhitectul Raluca Zbârcea a ales una dintre clădirile Bisericii Negre și îi va ajuta pe cei prezenți să descopere detaliile interesante ale acesteia și să construiască o machetă. Raluca Zbârcea:

La începutul evenimentului, vom parcurge spațiul din jurul Bisecii Negre, urmărind detaliile construcțiilor, detaliile arhitecturale și vom cunoaște povestea locului. Urmează să ne retragem în spațiul expozițional al magazinului Bisericii Negre, de la etajul1, unde vom încerca să transpunem volumetric una dintre construcțiile din ansamblul bisericii„.

Atelierul este dedicat nu numai celor mici, ci și adulților, iar lucrările realizate se pot lua acasă. Detalii se găsesc pe Facebook, pe pagina Atelier decorațiuni de Crăciun.