Atenţie la înşelătoriile cu apeluri pierdute. La ce numere de telefon să nu răspundeți

O nouă înșelătorie prin telefonia mobilă face victime între români. Atacatorii cibernetici au recurs la apeluri telefonice tip spam prin care încearcă să obțină încrederea şi banii oamenilor.

Schema apelurilor pierdute este metoda preferată acum de atacatorii cibernetici pentru a face rost uşor de bani. Potrivit experților, în spatele acestei scheme se află unul din cele mai eficiente trucuri de înșelătorie practicată la nivel global şi de ceva timp şi în România.

Mai exact, înșelătoria apelurilor pierdute, presupune un apel care se încheie imediat în câteva secunde înainte ca dumneavoastră să apucați să spuneți un cuvânt.

Nu faceți acest pas, pentru că fix pe asta se bazează trucul acestei înșelători şi este exact ce îşi doresc infractorii cibernetici.

În acest context, dacă observați numere de telefon cu aceste prefixe în lista de apeluri pierdute cel mai bine este să le blocați, chiar dacă aveți cunoștințe sau rude stabilite acolo.

355 (Albania),
225 (Coasta de Fildeș),
233 (Ghana)
234 (Nigeria)
260 (Zambia)

De asemenea, luați în calcul că atacatorii cibernetici îşi actualizează constant bazele de date, aşa că pe lângă aceste prefixe, care sunt cele mai utilizate în acest moment, pot apărea şi altele. Aşa că verificați mereu cu atenţie numerele de telefon şi nu cădeți în plasa infractorilor!