Atenție, tentativă de fraudă care vizează contul de Facebook!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC – a lansat un nou avertisment despre o tentativă de tip phishing care îți vizează contul. Atenţie la acest tip de mesaje!
În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării unor tehnici de inginerie socială, folosite de atacatori pentru obținerea accesului ilicit la conturile online ale utilizatorilor. Practic, infractorii cibernetici încearcă să exploateze serviciul de autentificare multifactorială folosit de utilizatori, care le permite securizarea mai puternică a conturilor personale.

Mai exact, utilizatorii pot primi mesaje chiar şi de la cunoscuți sau prieteni prin care li se cere ajutorul pentru a obține un cod de autentificare pentru Facebook.

Însă pe lângă parola contului, pentru a intra în cont, un utilizator trebuie să introducă totodată un cod de autentificare ce este valabil pentru câteva secunde și este transmis fie prin sms, fie prin mail, ori este generat prin intermediul unei aplicații, disponibilă de regulă pe dispozitiv (ex: Google Authenticator, Microsoft Authenticator). Acest cod de autentificare ne poate salva în situația în care am folosit aceeași parolă pentru mai multe conturi, scrie antena3.ro.

Au existat cazuri în care diferite servicii au suferit breșe de securitate, iar datele de autentificare ale utilizatorilor au fost făcute publice sau au fost postate pe forumuri dedicate criminalității cibernetice.