Atenție! Un nou tip de escrocherie, în numele Poștei Române

Pe rețele sociale au apărut conturi care îndeamnă oamenii să cumpere colete uitate în depozitele poștei, pentru doar 9,90 lei.

Infractorii nu știu cum să mai stoarcă bani de la oamenii de rând și recurg la noi metode de înșelăciune. De această dată, o pagină creată pe Facebook promovează o campanie falsă în numele Poștei Române. Utilizatorii platformei sunt invitați să cumpere colete uitate în depozitele instituției, iar prețului unui pachet ar fi de doar 9,90 de lei.

Pentru a face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text, iar postările sunt însoțite în comentarii de fotografii de la presupuși clienți.

Reprezentanții Poștei Române au reacționat imediat și au anunțat că această presupusă campanie de vânzare a coletelor este una falsă.

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea. Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate”, au declarat reprezentanții Poștei Române.