Atenționare ANM: urmează un val de frig peste România

Meteorologii spun că vremea se va răci simțitor, iar din această dimineaţă, la marginea Capitalei temperatura va scădea până la 1 grad. Și în restul zilei, în jumătatea de nord a țării, iar local și în sud, ne vom confrunta cu temperaturi scăzute. 

Ciclonul polar aduce ploi, lapoviță și ninsoare. Dacă ieri s-au atins 18-22 de grade, azi maximele vor scădea în unele zone cu mai mult de 10 grade. În unele locuri, deja a început să ningă. În Pasul Prislop, din Maramureş, drumurile au fost acoperite azi noapte de un strat subţire de zăpadă, transmite observatornews.ro.

Vremea în țară

Vremea se va rãci în sud-estul şi centrul ţãrii. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorãri şi izolat ploi slabe pe parcursul zilei în zona Carpaţilor Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali. La altitudini mari vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe litoral.

La munte, valorile termice vor fi în scãdere. Cerul va fi variabil şi doar izolat în Carpaţii Orientali vor fi posibile precipitaţii slabe mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare).

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri.