Austriecii sunt cei mai fericiți europeni – Românii sunt pe locul 2 – Ce arată statisticile Eurostat

Austria se află pe primul loc în Uniunea Europeană conform unui raport al Eurostat privind gradul de fericire. România este foarte sus în top. 

Potrivit celor mai recente date centralizate de Agenția Europeană de statistică, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre UE, cu un punctaj general de 7,9 din 10 în ceea ce privește „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Austria a obținut un punctaj general de 7,9 din 10 în publicația anuală a Eurostat a „indicatorilor de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul II în rândul datelor, toate având un scor de 7,7 din 10, în timp ce la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a avut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase (5,6) la general. Indicele de satisfacție în viață, potrivit The Independent,.

Eurostat a transmis că raportul urmărește „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

sursa: realitatea.net