Avertizare de călătorie pentru Slovacia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovacă cu privire la faptul că se vor înregistra ninsori, rafale de vânt şi polei, în zilele de 6 şi 7 decembrie, în jumătatea sudică a ţării şi capitala Bratislava, în conformitate cu datele transmise de către autorităţile locale.

Fenomenele prognozate se vor manifesta mai puternic în cursul zilei de joi. Informaţii suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet https://www.shmu.sk/sk/?page=987, informează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava: +421220727147 şi +421220727447, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Bratislava: +421902411268.