Avion american prăbușit în Mediterana Orientală. Toți militarii aflați la bord au murit

Un avion american s-a prăbușit în Mediterana Orientală.

Toți cei 5 militari aflați la bord în momentul prăbușirii aeronavei au murit, anunță armata. 

Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM).

În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit”, a precizat EUCOM într-un comunicat preluat de AFP.

Un avion militar american s-a prăbuşit după ce a suferit un accident în timpul unui zbor de antrenament în Mediterana Orientală, a anunţat sâmbătă Comandamentul american din Europa (EUCOM), fără a preciza care este soarta echipajului, transmite AFP.

În seara de 10 noiembrie, un avion militar american ce efectua operaţiuni de antrenament în Mediterana Orientală a suferit un accident şi s-a prăbuşit„, a afirmat EUCOM într-un comunicat.

Putem afirma cu siguranţă că avionul efectua un zbor de antrenament şi că nu există niciun indiciu privind o activitate ostilă„, adaugă textul, potrivit căruia „incidentul de antrenament face în prezent obiectul unei anchete”.

Nu a fost făcută nicio precizare legată de tipul sau destinaţia avionului militar implicat în acest incident.

SUA au desfăşurat un portavion şi alte nave de război în Mediterana Orientală, pentru a contribui la împiedicarea răspândirii conflictului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în regiune.