Băiat de 15 ani din Brașov, reținut după ce a violat o fată de 13 ani

Caz șocant, petrecut zilele trecute în municipiul Brașov.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă:

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1), (2), (3) lit. c) Cod Penal, cu aplicarea art. 113 Cod Penal, situația de fapt fiind următoarea:

În după-amiaza zilei de 13 octombrie 2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 15 de ani a deplasat-o sub amenințări pe o persoană de sex feminin în vârstă de 13 ani într-o zonă împădurită din proximitatea centrului municipiului Brașov, unde a întreținut acte de natură sexuală neconsimțite cu aceasta.

La data de 15 octombrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările penale au fost efectuate de către I.P.J. Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.