Bărbat, din județul Brașov, arestat după ce a furat o mașină

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat, șantaj și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, cu persoana cercetată în stare de arest, în urma sustragerii unui autovehicul.

Cercetările au fost demarate de către polițiști după ce au fost sesizați, la data de 25 septembrie a.c., de către o persoană din municipiul Brașov, cu privire la faptul că un angajat i-ar fi sustras, pe timpul nopții,  autoturismul parcat în proximitatea unei pensiuni.

Ulterior, persoana bănuită ar fi încercat să constrângă persoana vătămată în scopul de a obține în mod injust suma de 600 Euro pentru restituirea autoturismului.

Polițiștii au demarat cercetări cu celeritate și au stabilit că bărbatul ar fi condus autoturismul dinspre municipiul Brașov spre orașul Târgu-Secuiesc, după care și-ar fi continuat deplarea în direcția municipiului Onești, județul Bacău.

Un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Focșani a procedat interceptarea acestuia pe DN2D, la km 6, între localitățile Bolotești și Focșani, moment în care conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, a pierdut controlul și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului provocat, bărbatul a suferit vătămari corporale pentru care a rămas internat, în perioada 25-29 septembrie a.c., la o unitate spitalicească din municipiul Focșani

Mai mult, din verificările efectuate de polițiști cu privire la persoana bănuită de comiterea faptelor, a reieșit și faptul că aceasta nu era posesoarea unui permis de conducere.

În data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au procedat la punerea în aplicare a unui mandatului de aducere, emis pe numele bărbatului, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Focșani, Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul I.P.J. Vrancea, și Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul I.P.J. Covasna, în urma căruia acesta fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în vederea audierii și continuării procedurilor legale.

Având în vedere materialul probator, organele de poliție au dispus măsura reținerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de 30 septembrie a.c., acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.