Black Friday 2023 a depăşit toate recordurile. eMAG a depăşit vânzările de anul trecut cu patru ore înaintea încheierii promoţiei

Black Friday 2023 a fost peste ediția de anul trecut la vânzări, eMAG a trecut de 300 milioane de lei la nici o oră și jumătate de la lansarea campaniei și au fost și comenzi de zeci de mii de lei.

Ediţia de anul acesta a celei mai aşteptate promoţii a anului a adus un nou record de vânzări. eMAG a atins, la 12 ore de la începerea Black Friday, nivelul de 644 milioane lei, atins în întreaga campanie din 2022 (în 16 ore și jumătate).

Estimările indică 680 milioane lei Black Friday 2023. Compania spune că în zece ore a vândut 2,2 milioane de produse, cât în 16 ore anul trecut.

Minutul de aur a fost la 8:45 dimineața, când s-au înregistrat aproape 7.500 de comenzi. Cea mai mare tranzacţie a depăşit 57.000 de lei. Iar cea mai mare poftă de cumpărături a fost în judeţul Iaşi, scrie observator.ro. Acolo, clienții au cheltuit, în medie, 1.590 de lei de Black Friday.

Ofertele celui mai mare retailer din România, Emag, au început puţin după 07:00, iar comenzile au apărut instantaneu.

Alex Niculescu, vicepreședinte operațiuni Emag: „La patru minute de la startul campaniei, cred că am înregistrat aproape 9 milioane de lei vânzare. Există şi o secundă de aur, când am înregistrat 452 de produse comandate de clienţi. Toate aceste cifre sunt în creştere faţă de anul anterior”.

Domeniul IT&C este pe primul loc în preferințele românilor de Black Friday 2023 cu categoriile de electrocasnice mici și mari, laptopuri, TV, audio-video și telefoane. Alte categorii cu vânzări mari sunt produsele de îngrijire personală, băuturi, fashion și servicii.

Tot azi, s-au înregistrat și oferte surpriză. De exemplu, un apartament cu două camere de pe litoral, care fusese redus cu 10.000 de euro, a fost cumpărat în doar o oră. Clientul a plătit doar avansul pentru locuinţa de 45 de metri pătraţi aflată la parterul unui complex imobiliar din Năvodari. Preţul total a fost scăzut de la 120.000, la 110.000 de euro.

De asemenea, 60 de hoteluri din Mamaia au oferit reduceri de până la 44% pentru sejururile de vara viitoare. De Black Friday, voucherele Tarom au fost sold-out în câteva ore.

Pentru multe produse, stocul s-a epuizat încă din primele minute, potrivit romaniatv.net.