Brașoveanul minune! La doar 10 ani, Vladimir învinge sportul minții

Moment istoric la Campionatul European de Șah Clasic pentru Juniori!

Performanța vine pentru orașul de la poalele Tâmpei prin brașoveanul în vârstă de 10 ani, Vladimir Sofronie. Copilul-minune al șahului a adus acasă, la Brașov, medalia de aur.

Cum s-a desfășurat etapa?

Vladimir Sofronie i-a devansat pe ceilalți 99 de participanți din 46 de țări, din cadrul grupei open 10 ani. Campionatul European de Șah clasic pentru juniori s-a desfășurat în perioada 4-14 septembrie 2023, pe parcursul a 9 runde zilnice (de 3-5 ore/partidă), la Mamaia. 900 de participanți au luat startul la competiție în cadrul celor douăsprezece grupe de vârstă (open 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani și fete 8, 10, 12, 14, 16, 18 ani).

Parcursul lui Vladimir.

Antrenorii lui Vladimir sunt chiar părinții săi. Maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra FIDE Claudia Sofronie.

Comunitatea brașoveană l-a susținut și încurajat mereu pe Vladimir, încă de acum 3 ani, când rezultatul de astăzi părea doar un vis. Pregătirea pentru acest Campionat European a început încă din luna Mai 2023. Tot atunci s-a încheiat și contractul de finanțare nerambursabilă încheiat de Clubul Sportiv Logic 64 Brașov (unde Vladimir este legitimat) cu Consiliul Județean Brașov, în cadrul proiectului „Sportul minții”, pentru susținerea sportului de performanță. Vladimir este elev în clasa a-IV-a la Școala Generală Nr. 19 Brașov.

Cum îl puteți susține în continuare pe Vladimir?

Vladimir trebuie să ajungă luna viitoare, la următoarea etapă. Este vorba despre Campionatul Mondial din Egipt. Dacă doriți să îl sprijiniți în acest sens, o puteți contacta pe mama lui Vladimir, președinte al ONG-ului Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, la numărul de telefon: 0745.322342, Claudia Sofronie.

Conform tradiției, la festivitatea de premiere s-a intonat imnul țării campionului, cu o sală plină cu peste 1.500 de oameni stând în picioare.