Braşovul a depăşit Capitala în topul orașelor cu cele mai mari prețuri din domeniul imobiliar

Bucureștiul este detronat ușor, dar sigur și a ajuns abia pe locul trei în topul orașelor cu cele mai mari prețuri din domeniul imobiliar. După Cluj, Capitala a fost depășită acum și de Brașov, unde locuințele s-au scumpit în ultimii doi ani, cu peste 20%. Prețul mediu pe metrul pătrat al apartamentelor din Brașov a ajuns la 1.647 de euro, după o creștere de 20% în ultimii doi ani.

Orașul este mai scump acum decât capitala și se clasează pe locul doi, după Cluj, în topul cu cele mai mari prețuri la apartamente din țară.

„Sunt oameni care se mută în Brașov pentru calitatea vieții pe care o regăsesc aici pentru că e un oraș sigur pentru că avem multe activități pe care le putem face, zona montană, atracțiile din jurul Brașovului, Valea Prahovei, Bran.”, spune Cătălin Aniculaesei, broker imobiliar.

În Brașov mai există terenuri bine amplasate, cu vedere neobturată către munți și acces ușor la zonele turistice și comerciale. Aici, dezvoltatorii imobiliari au gândit proiecte premium, destinate unei categorii de clienți pretențioși.

O asemenea proprietate este vizată de investitori, care doresc să facă o afacere din apartamentul respectiv. În cazul în care închiriază în regim hotelier, randamentul este de minimum 15% – potrivit imobiliare.ro.

Cumpărătorii plătesc de regulă cu banii jos și vin din București sau din afara țării. Vor un imobil care produce bani și a cărui valoare crește în timp.

„Brașovul e foarte interesant și pentru un anumit public din București care dorește să investească, poate chiar să locuiască în anumite perioade din an acolo, iar banii îi recuperează din chirie în perioadele în care nu e acolo.”, spune Daniel Crainic, specialist în piața imobiliară:

Veniturile aduse de închirierea apartamentelor s-au dublat în ultimul an, după cum rezultă din datele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Anul trecut, impozitele plătite la Brașov, pentru venituri din chirii s-au ridicat la 16 milioane de euro. Acum, sumele datorate depășesc 33 de milioane de euro.