Brașovul devine o imensă galerie de artă

Asociația Culturală Artessentia organizează în Brașov, în perioada 1 octombrie – 5 noiembrie 2023,Bienala Albastră – BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ VIZUALĂ BRAȘOV 2023 – OXIMORON, ediția a III-a.

Proiectul cultural se desfășoară pe durata a șase luni, începând din luna iunie până în noiembrie 2023 și este finanțat de Consiliul Judeţean Braşov şi cofinanţat de Primăria Municipiului Brașov.

Bienala Albastră este cel mai mare eveniment dedicat artelor vizuale din regiunea centru a României și se distinge ca un proiect de succes, alături de Bienalele organizate în România și în Europa.

Timp de o lună, Bienala Albastră transformă Brașovul într-o imensă galerie de artă și aduce în fața publicului peste o mie de opere artistice realizate de 400 de artiști din țară și din străinătate selecționați și de 13 artiști invitați consacrați, expuse în 24 de spații din Brașov și din zona metropolitană (Codlea, Feldioara, Făgăraș).

Acest amplu demers artistic de la Brașov valorifică creațiile artiștilor vizuali din medii variate – pictură, sculptură, grafică, arta textilă, ceramică, sticlă, metal, colaj, fotografie, video-art, instalație, experiment vizual, performance-art, happening, mapping și alte tehnici mixte, cu care iubitorii de artă vor interacționa, în cadrul expozițiilor de autor și expozițiilor de grup ale artiștilor vizuali înscriși în Bienală”, transmit organizatorii.