Brașovul, promovat la BBC: „Evadează spre iarna perfectă”

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, realizatorul celebrei serii de documentare despre România „Wild Carpathia” și „Flavours of Romania”, împreună cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), au organizat o campanie amplă de promovare a țării noastre la una dintre cele mai mari televiziuni din lume.

Spotul realizat de Charlie Ottley despre Brașov a rulat timp de două săptămâni pe BBC.

„Evadează spre iarna perfectă”, imaginile surprind oferta Brașovului nu numai ca superb peisaj natural, ci și istoria și cultura orașului – Junii, de exemplu, evenimentele, festivalurile, monumentele semnificative (cu o mică eroare).

Campania de la BBC a avut ca scop amplificarea vizibilității și creșterea notorietății României ca destinație turistică în Europa, cu un accent special pe Marea Britanie. Este vizată, astfel, creșterea numărului de turiști, atât britanici, cât și din întreaga Europă, precum și din țările unde canalul britanic de televiziune BBC este difuzat.
În acest sens, MEAT și-a unit forțele cu Charlie Ottley, cunoscut pentru documentarele sale despre România, precum „Wild Carpathia” și „Flavours of Romania”, pentru a crea o serie de videoclipuri care să prezinte frumusețea și diversitatea țării noastre. Au fost realizate opt clipuri de prezentare, printre care și cel despre Brașov.