Brașovul, tot mai preferat de români ca destinație pentru city-break

Brașovul de astăzi – atrage anual un număr foarte mare de turiști români și străini, iar de când a fost dat în folosință aeroportul, orașul a devenit cea mai importantă destinație de city break din România.

În ultimii ani, Brașovul a fost una dintre cele mai vizitate destinaţii ale României, chiar şi fără aeroport. Aici ajungeau, anual, peste două milioane de vizitatori români și străini, până la pandemie, iar străzile centrului istoric sau fost în permanență pline, în toate anotompurile. În continuare, orașul din inima țării și împrejurimile pline de semne ale istoriei, la fiecare pas, pot fi cea mai bună alegere pentru excursii și vacanțe.

Brașovul este unul dintre cele mai mari şi dintre cele mai importante oraşe, ridicate pe vechea cetate Korona. A păstrat caracteristicile medievale, vizibile la tot pasul, iar de câţiva ani, la infrastructura aproape perfectă şi la atracţia pe care o reprezintă zona montană s-a adăugat caracterul cosmopolit. Cetatea Brașovului a fost ridicată între secolele XIII și XVII-lea din nevoia de apărare împotriva invazii lor turcilor și tătarilor.