Când îşi aleg braşovenii primarul?

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele la care vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European – respectiv 9 iunie, când se organizează alegeri în toată Uniunea Europeană, dar și pentru alegerile locale. Astfel, localele vor avea loc în 29 septembrie.

Rămân pe masa lui Ciucă și Ciolacu, în discuție, datele pentru parlamentare și prezidențiale, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea Coalitiei PSD-PNL.

Liderii celor doua partide nu au căzut încă de acord deoarece fiecare încearcă să-și maximizeze șansele pentru prezidențiale. Astfel, liberalii și-ar dori ca parlamentarele să aibă loc în 8 decembrie, după prezidențiale, care ar fi în 10 și 24 noiembrie.

De altfel, la discuțiile din Coalitie, liderii PSD s-au opus organizării parlamentarelor în 8 decembrie, pe motiv că în 6 decembrie ar expira mandatul actualului Parlament și ne-am afla într-o situație de neconstituționalitate.

Marcel Ciolacu a negat de fiecare dată când a fost întrebat că ar vrea să candideze pentru prezidențiale. La fel, George Simion a refuzat să își anunțe candidatura oficial, dar neoficial a recunoscut că va candida, dar numai dacă va candida și Ciolacu pentru PSD. Este cunoscut în culisele politice faptul că cei doi își doresc să ajungă împreună în finala pentru Cotroceni. PNL se afla într-o situație mai nebuloasă, nefiind clar dacă Nicolae Ciuca va fi candidatul liberalilor.