Captură uriașă în Vama Nădlac: țigări de 1,5 milioane de euro, găsite într-un TIR

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au confiscat țigări de contrabandă în valoare de circa 1,5 milioane.

Cele peste o mie de baxuri se aflau într-un TIR condus de un șofer român, înregistrat la o firmă din țară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au descoperit, la intrarea în ţară, într-un automarfar condus de un cetăţean român, 1.120 de baxuri de ţigări în valoare de 7.280.000 de lei, echivalentul a aproape 1,5 milioane de euro.

”Conform documentelor însoţitoare ale mărfii,  autocamionul circula pe ruta Germania – Republica Moldova, fiind încărcat cu hârtie. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, cantitatea totală de 1.120 de baxuri de ţigări. 

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar în cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.