Castele Bran şi Peleş, printre cele mai „magice” din Europa

Un operator de turism online a efectuat cercetări pentru a dezvălui o listă cu cele mai magice 20 de castele din Europa.

Castelele au fost clasate în funcție de numărul de recenzii de 5 stele pe care le-au primit online și de numărul de postări pe rețelele de socializare în care au fost menționate.

Rezultatele arată că:

  • Castelul Edinburgh este oficial cel mai iubit castel din Europa de către vizitatori.
  • Castelul din Praga ocupă locul al doilea – capitala de basm a Republicii Cehe este perfectă pentru o excursie la “A fost odată ca niciodată”.
  • Castelul Peleș și Castelul Bran, ambele din România, ocupă locurile 18 și 20.

Iată care sunt cele mai bune 20 de castele de basm din Europa:

Castelul Edinburgh se află pe primul loc. Castelul, situat în capitala Scoției, domină orizontul orașului din vârful Castle Rock.

Al doilea loc este asigurat de Castelul din Praga, cel mai mare complex de castele coerente din lume, care oferă vederi panoramice asupra orașului vechi pitoresc.

Alhambra din Spania ocupă locul al treilea.

Castelul Neuschwanstein din Germania, imaginat ca fiind sursa de inspirație pentru Castelul Cenușăreasa de la Disney, ocupă locul al patrulea.

În completarea topului cinci se află Palatul Schönbrunn din Austria, o capodoperă barocă renumită pentru interioarele sale opulente și grădinile sale întinse.

Castelul Peleș și Castelul Bran, ambele din România, ocupă locurile 18 și 20.

Țările cu cele mai populare castele

Franța se mândrește cu o prezență impresionantă, având cinci intrări în top 30, cu Palatul Versailles ca fiind cel mai popular . Nu la mare distanță, Anglia prezintă patru castele captivante, în frunte cu Castelul Windsor, pe locul șase. Germania, care este cunoscută pentru patrimoniul său arhitectural divers, prezintă alte două castele alături de Neuschwanstein: Castelul Heidelberg pe locul al treisprezecelea și Castelul Eltz pe locul al șaisprezecelea.

Cercetarea a analizat peste 100 de castele europene.