Cât mai țin ninsorile în România – Anunțul meteorologului ANM

Meteorologul Meda Andrei a vorbit la Realitatea PLUS în exclusivitate despre evoluția vremii din ultimele ore și a făcut o prognoză pentru săptămâna viitoare.

Episodul de vreme rea care a lovit România pare că a trecut, temperaturile vor crește ușor, la munte va mai ninge și săptămâna viitoare, anunță meteorologul ANM. Ceața va pune mari probleme pe drumurile din România, mai multe zile la rând.

„Ninsoarea, în mare parte din țară, în prima jumătate a nopții. Pe parcursul zilei de azi și mâine, doar pe zone restrânse vor mai fi ninsori. Ceața va deveni de interes; va cuprinde suprafețe mari din zonele de câmpie, dar și precipitații.

În perioada 13-14 decembrie, precipitațiile vor fi prezente în toate regiunile, temperaturile se apropie de ceea ce ar fi normal, adică între 0 și 8 grade.

Faptul că nu sunt foarte mici aceste valori termice înseamnă că la munte vor fi ninsori. În sud și în sud-est o să fie mai mult spre ploaie, iar acestea, spre 13-14 decembrie; în rest, poate doar burniță. Vântul poate ajunge până la 40-50 km pe oră”, a declarat Meda Andrei la Realitatea PLUS.