Caz grav de bullying la o clasă pregătitoare din municipiul Brașov! Zeci de elevi refuză să mai meargă la ore – Poliția face verificări

Verificări ample ale polițițiștilor brașoveni după ce părinţii unor elevi de clasă pregătitoare de la o şcoală din municipiu au anunţat că nu îi vor aduce pe copii la şcoală până când conducerea unităţii nu va lua măsuri privind bullying-ul la care sunt supuşi de către un coleg de clasă.

Situaţia a fost sesizată săptămâna trecută conducerii unităţii şcolare, însă aceasta se pare că nu ar fi luat nicio măsură. Drept urmare, aceasta a fost relatată pe reţelele sociale, dar şi în presa locală.

În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, (…) la data de 29 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 2 octombrie, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur„, a transmis, luni dimineaţă, I.P.J. Braşov.

Majoritatea copiilor care studiază într-o clasă pregătitoare de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Braşov susţin că, încă din primele zile de şcoală, au fost terorizaţi de unul dintre colegi. Micuții susțin că acesta i-ar fi bătut și amenințat.

Copiii agresaţi sunt speriaţi şi au spus că nu mai vor să meargă la şcoală din cauza acestui coleg, iar cei cărora nu li s-a întâmplat nimic le este teamă că şi ei vor putea fi agresaţi în următoarele zile.

Doresc ca prin această sesizare pe care v-am adresat-o să găsiţi cât mai repede şi cea mai bună soluţie pentru ca aceste violenţe să înceteze şi toţi copiii să meargă fericiţi la şcoală, nu cu frică că va urma încă o zi în care vor fi agresaţi fizic şi verbal de colegul lor„, se arată într-o sesizare adresată conducerii unităţii şcolare, care a fost trimisă şi presei locale, potrivit realitatea.net.