Ce se mai întamplă la aeroportul Brașov? A plecat Dan Air, se caută alți operatori aerieni.

Situația aeroportului Brașov este una delicată, după ce compania aeriană Dan Air a anunțat că sistează zborurile de pe pista de la poalele Tâmpei.

Operatorul a cerut prelungirea programului de lucru și finalizarea procedurilor de aterizare pe timp de ceață. Acestea din urmă au fost finalizate și se așteaptă numai o calibrare cu un avion special al ROMATSA, avion care în prezent este sub mentenanță.

A plecat DanAir. Se mai întâmplă și pe alte aeroporturi să plece companiile aeriene. Nu e un fapt care să ne bucure. Credem că avem capacitatea să deservim companiile aeriene. Trebuie să ai program de lucru prelungit, pentru că altfel companile aeriene nu pot să-și facă rotațiile de care au nevoie.  O prelungire de program înseamnă personal suplimentar și instruire de personal.  Și fiecare instituție are niște reguli de a face angajări și un anumit program de instruire. Și atunci putem să vorbim și de vamă, și de frontieră, și de aeroport, și de ROMATSA„.a declarat, directorul AIBG, Alexandru Anghel:

Formarea unui controlor de zbor implică o serie de cursuri, dar și de oameni dedicați. Faptul că în ultimii 50 de ani nu a mai fost construit un aeroport de la zero în România a dus la mai multe sincope inclusiv la nivelul autorității aeronautice.

Reamintim faptul că Dan Air, prima companie care a operat de pe aeroportul din Brașov, a decis să-și mute operațiunile la Bacău începând de joi și a motivat plecare pe seama faptului că programul de lucru al aeroportului nu a fost prelungit.

La aflarea veștii că din 15 ianuarie 2024 se va putea zbura de pe Brașov, 16 ore din 24, Dan Air a sugerat că dorește să se întoarcă și că are intenția de a opera cu o bază la Brașov, adică un avion al companiei va urma să fie staționat peste noapte la Ghimbav, ceea ce implică o nouă dezvoltare a infrastructurii aeroportuare existente, dar și a companiei.