Ce trebuie să faci pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai mult timp

Bradul de Crăciun este nelipsit în casele românilor, în această perioadă. Pentru ca acesta să reziste mai mult, este de preferat să fie amplasat departe de sursa de căldură din cameră şi să fie pulverizat zilnic cu apă.

Existã, însã, şi trucuri mai puţin ştiute. Iatã câteva dintre ele:

1. Ţineţi-l departe de banane – chiar dacã Moşul aduce dulciuri şi fructe, pe care le aşeazã sub brad, este bine sã nu le lãsaţi acolo. Asta pentru cã bananele eliminã etilenã, substanţã ce grãbeşte uscarea bradului şi cãderea acelor de pe cetini.

2. „Hidrateazã-l” cu limonadã – chiar dacã copacul a fost tãiat, el poate absorbi încã lichidele. Chiar dacã îl stropiţi zilnic sau l-aţi aşezat cu tulpina într-un bol cu apã, este bine sã adãugaţi şi câteva picãturi de lãmâie şi puþin zahãr. Limonada îl va ajuta sã-şi pãstreze prospeţimea mai multã vreme.

3. Daţi-i sã „bea” votcã – dacã adãugaţi şi câteva picãturi de vodcã la „bãutura” de mai sus, e şi mai bine. Alcoolul va menţine apa limpede, pentru cã ucide bacteriile.

4. Aspirinã – acidul salicilic este şi el de ajutor. Câteva pastiluţe diluate în apa în care aţi pus tulpina bradului va ţine bacteriile departe şi îi va lungi viaţa pomului de Crăciun.