Cea mai importantă companie aeriană care operează pe aeroportul din Brașov se retrage

Compania operează acum cele mai multe zboruri de pe acest aeroport, iar în luna septembrie a susținut că ar fi avut pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului de doar 12 ore în care funcționează aeroportul din Brașov.

”Aeroportul Brașov s-a deschis de mai bine de trei luni cu un program de doar 12 ore iar până la această ora nu au fost luate măsuri suplimentare pentru a asigura operaționalizarea aeroportului din Ghimbav. Aeroportul Brașov urmează să se confrunte cu și mai multe probleme legate de operare întrucât sezonul rece care a debutat deja, provoacă fenomene meteo nefavorabile printre care vizibilitatea redusă. Sistemul automat de aterizare (ILS) al pistei din Brașov este la momentul de față aprobat pentru CÂT I, unde este necesară o vizibilitate minimă de 550 m pentru că apropierile în vederea aterizării să poată fi inițiate.

Această vizibilitate este rar întâlnită în perioada de iarnă în zona de depresiune a Brașovului, mai ales la orele dimineții. Totuși aeroportul Brașov are cele mai noi echipamente ceea ce au capabilitatea de a permite aterizări de categorii mult mai permisive însă acestea nu au fost încă autorizate, fiind astfel un real pericol în a restrânge și mai mult programul de funcționare al aeroportului Bacău”, a anunțat compania aeriană, scrie aktual24.ro.

CJ Brașov a anunțat luni, 31 octombrie, că programul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul 07:00-23:00, începând cu data de 15 ianuarie 2024, o decizie în acest sens fiind convenită de comun acord, în cadrul unei întruniri care a avut loc luni, la sediul Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, în prezența oficialilor brașoveni și a conducătorilor autorităților care reglementează domeniul aeronautic în România.