Cel mai mare festival studențesc de folclor are loc la Brașov: Festivalul Național Studențesc de Folclor ediția a XVI-a

Casa de Cultură a Studenților Brașov revine vineri, 22 septembrie, începând cu ora 18 la Sala Patria, cu cea de-a XVI-a ediție a unui eveniment cu care brașovenii s-au obișnuit deja: festivalul de folclor.

Acest festival anual a devenit o tradiție a vieții culturale din Brașov și a reușit să se impună ca un eveniment de marcă în rândul tinerilor artiști, promovând frumusețea și autenticitatea folclorului românesc. Ediția din acest an este un omagiu adus moștenirii culturale a țării și este menită să ofere tinerilor artiști șansa de a se exprima prin cântece, dansuri și alte forme de artă tradițională.

Pe scenă, veți avea privilegiul de a-i vedea pe talentații membri ai Ansamblului Folcloric Studențesc „Junii Brașovului” coordonați de Bogdan Cherciu și acompaniați de orchestra „Plaiuri Transilvane”.

Invitații speciali ai acestei ediții includ nume de prestigiu în lumea folclorului românesc: Mariana Deac, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, care vor aduce o notă unică de frumusețe și autenticitate acestui eveniment.

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național Studențesc de Folclor de la Brașov nu este doar o sărbătoare a tradițiilor, ci și o dovadă a entuziasmului și devotamentului tinerilor artiști pentru păstrarea și promovarea moștenirii culturale a României și, în special, a Brașovului.

Cu siguranță, acest eveniment va continua să inspire și să aducă împreună tineri pasionați de frumusețea folclorului românesc în ani viitori”, spune Silviu Achim, directorul Casei de Cultură a Studenților Brașov.

Evenimentul “Festivalul Național Studențesc de Folclor” este un proiect al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse prin Casa de Cultură a Studenților Brașov, cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Brașov și cu sprijinul Filarmonicii Brașov.