Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă 

Patru dintre cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor, rezervându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion în cazul în care nu respectă aceste restricții. 

Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au impus aceste măsuri noi, subliniind că anumite comportamente pot crea perturbări în timpul zborurilor. 

Îmbrăcămintea neadecvată poate duce la refuzarea îmbarcării 

Mary Jo Manzanares, cu o experiență de 33 de ani în domeniul însoțirii de bord, a explicat motivul din spatele acestei restricții vestimentare și cum aceasta poate influența călătoria pasagerilor.

Ea a subliniat importanța evitării conflictelor și a comportamentului inadecvat în timpul zborului, care ar putea duce la situații neplăcute sau chiar periculoase, precum o aterizare neprogramată. 

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni.

Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată.

Și nimeni nu vrea asta”, a spus Mary Jo Manzanares, potrivit Birminghammail.  

O altă însoțitoare de zbor a confirmat că este un drept al companiilor aeriene să refuze îmbarcarea persoanelor care nu respectă standardele de vestimentație considerate acceptabile de către echipajul de bord. 

Aceste standarde includ evitarea hainelor cu însemne ofensatoare sau cu limbaj nepotrivit, iar pasagerii sunt rugați să acopere sau să îndepărteze astfel de articole înainte de a urca în avion. 

Ce haine nu este recomadat să purtați în timpul călătoriei cu avionul 

Deși multe companii aeriene nu au reguli oficiale de vestimentație, este recomandat să evitați să purtați haine murdare, rupte sau prea casual în timpul călătoriilor cu avionul.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la eventualele restricții referitoare la îmbrăcăminte, cum ar fi interzicerea hainelor de plajă sau a încălțămintei necorespunzătoare. 

După Wizzair, apar probleme și la Ryanair. Zeci de zboruri au fost anulate în zilele de 14 și 15 august 

Ryanair scumpește biletele de avion.

Cu cât se vor scumpi și când se va aplica noul tarif 

Este important de menționat că, în unele cazuri, companiile aeriene pot impune reguli specifice în conformitate cu legile și obiceiurile locale ale țării în care operează, iar pasagerii sunt așteptați să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: click.ro