Conducători auto cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Rutier Brașov efectuează cercetări într-un dosar penal, pe care l-au deschis după ce au identificat, în trafic, un conducător auto ce se afla sub influența alcoolului.

Astfel, la data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 06.00 dimineața, polițiștii au a efectuat semnal de oprire unui autoturism, care circula pe Calea București, din municipiul Brașov. După identificarea conducătorului auto, respectiv a unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Săcele, aceștia au observat că persoana prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului.

Testarea efectuată cu aparatul etilotest a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru cele constatate, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, relativ la săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând ca, în cadrul cercetărilor, să se stabilească cu exactitate cantitatea de alcool prezentă în organism.

La acest moment, dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

În cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.