Contestații pentru contractul legat de construirea Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov
- Ionașcu Maria
- 16/11/2023
- Eveniment, News Alert, Social
- boli, brasov, contestatii, eveniment, infecțioase, infectioase, pneumoftiziologie, romania, spital, stiri
- 0 Comments
Realizarea unui nou spital de boli infecțioase la Brașov a fost blocată, încă o dată, după ce licitația pentru construirea unității medicale a fost suspendată pentru a doua oară. Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi construirea noului Spital Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Braşov, unul dintre constructorii interesaţi de acest contract a depus o contestaţie.
Firma solicită suspendarea procedurii de atribuire. Prin această contestaţie, publicată pe platforma electronică de achiziţii publice, reclamantul solicită modificarea unor condiţii incluse în caietul de sarcini privind experienţa personalului de specialitate al ofertanţilor prin nişte clarificări publicate în 30 octombrie.
Licitaţia pentru proiectarea şi construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a fost lansată în 18 iulie, iar primul termen de depunere a ofertelor a fost 18 august. Ulterior, termenul a fost amânat de mai multe ori, iar potrivit disponibile pe platforma electronică de achiziţii publice, ofertele sunt aşteptate până în 15 noiembrie, care ar putea fi prelungit dacă este acceptată contestaţia.
Unitatea sanitară de la Braşov a fost inclusă la începutul acestui an pe lista proiectelor finanţate prin Planul Naţonal de Redresare şi Rezilienţă. În luna septembrie a acestui an, spital a fost scos de pe această listă, Ministerul Sănătăţii motivând această decizie prin faptul că situaţia juridică a terenului pe care urmează a se realiza spitalul este încertă şi există riscul ca lucrările să nu fie înainte de luna august a anului 2026, aşa cum pregede Ghidul de finanţare al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a promis că proiectul va fi finanţat printr-un credit contractat de la Banca Europeană de Investiţii, iar termenul de finalizare a investiţiei va fi amânată pentru anul 2027.
Noul spital va avea o capacitate de 279 de paturi, din care 242 în regim spitalizare continuă, 15 la terapie intensivă şi 22 pentru structura de spitalizare de zi, putând fi suplimentate până la 324 în cazuri de necesitate.