Continuă lucrările de reparații pe străzile din cartierele Brașovului

Se va lucra pe str. Sitei, în cartierele Bartolomeu, Astra, Valea Cetății.

Pe anumite tronsoane de străzi, pe perioade limitate, vor fi introduse restricții de circulație.

Primăria continuă programul de reparații în mai multe cartiere ale municipiului Brașov, străzile pe care se va interveni sunt în cartierele Blumăna și Bartolomeu. De asemenea continuă lucrările de reparații străzi în Astra, Valea Cetății și Șchei.

De luni, 16 octombrie, încep lucrările de reparații pe strada Sitei, tronsonul cuprins între intersecția cu str. Al. I Cuza și intersecția cu str. Dr. Alexandru Davila. Având în vedere condițiile tehnice și lucrările prevăzute, pe perioada derulării reparațiilor accesul pe acest tronson de stradă va fi restricționat în totalitate, inclusiv pentru riverani. După finalizarea lor, se va lucra pe tronsonul din str. Sitei cuprins între str. Dr. Al. Davila și str. Dr. Victor Babeș, iar ulterior, în funcție și de condițiile meteo, tronsonul cuprins între străzile Dr. Victor Babeș și Mihai Viteazul

De asemenea, Valdek Impex, compania care execută aceste lucrări, continuă reparațiile pe străzile Plevnei, Mihai Viteazul, Stadionului și sensul giratoriu de la biserica din Bartolomeu Nord.

Pe Lotul 2, de care se ocupă asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ, se lucrează în cartierele Bartolomeu, Șchei, Astra și Valea Cetății.

Astfel, compania RS Activ va începe lucrările de reparații Pictor Andreescu, Bobâlna, Islaz, Titan și Carierei – tronsonul de la intersecția cu str. Cărămidăriei spre Fabrica de Var.

Recon continuă, în cartierul Valea Cetății, lucrările de refacere în urma furnizorului de energie electrică, pe bulevardul Valea Cetății, după care va continua pe b-dul Muncii.

De asemenea continuă lucrările de reparații pe benzile 2 și 3 pe Calea București – tronsonul cuprins între intersecția cu strada Poienelor și Spitalul Județean și pe str. Piatra Mare.

Pentru a evita blocajele în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să folosească rute alternative.

Toate acestea sunt lucrări de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice. În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de către rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

Etapele de reparații majore ale străzilor includ: demontarea și remontarea bordurilor, montarea plăcilor din beton pentru așezarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare și a grătarelor gurilor de scurgere, lucrări de refacere trotuare, lucrări de refacere fundații (acolo unde este cazul), lucrări de reparații în urma intervențiilor deținătorilor de utilități (dacă este cazul). După finalizarea acestor lucrări urmează așternerea stratului de asfalt.

În paralel, continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, suma de aproape 60 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Informațiile referitoare la programul de reparații pot fi consultate pe site-ul dedicat, https://abc.brasovcity.ro/asfalt, unde pot fi făcute și sesizări referitoare la noi situații ce necesită intervenția sau la calitatea lucrărilor deja executate.

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Valdek Impex:

– Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul I sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecțiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I. Cuza), Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului.

În Lotul II sunt cuprinse toate elementele geometrice ale străzilor Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.