Creştere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme ecologice în România în aprilie 2024 

În luna aprilie a anului 2024, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creștere notabilă în România, conform datelor furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). Comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, înmatriculările generale de autovehicule noi au crescut cu 38,3%, iar în comparație cu luna martie 2024, s-a înregistrat o creștere de 40,9%. 

Creştere semnificativă a înmatriculărilor de autoturisme ecologice în România în aprilie 2024. Un aspect remarcabil este creșterea segmentului de autoturisme „electrificate” cu 46,8% în aprilie 2024, acestea reprezentând 23,5% din totalul pieței auto.

Segmentul SUV ocupă prima poziție în ceea ce privește cota de piață, cu 45,8%, urmat de Clasa C și Clasa B, transmite Agerpres. 

În ceea ce privește tipul de combustibil, autovehiculele echipate cu motoare pe benzină plus mild hybrid și cele diesel plus mild hybrid domină piața, cu o cotă de 64,3%, respectiv 12,2%.

Totuși, autoturismele „verzi” (100% electrice, hibride plug-in și full hybrid) au înregistrat o cotă de piață de 23,5% în aprilie 2024, depășind motoarele diesel. 

Citeşte şi: Titi Aur și Vali Porcișteanu avertizează după explozia numărului de accidente rutiere: ”A scăzut calitatea pregătirii. Azi oricine poate să fie instructor auto” 

Detaliile statistice arată că autoturismele full electrice au înregistrat o cotă de 5,5% din piață în aprilie 2024, în timp ce cele plug-in hybrid au avut o cotă de 3,3%.

În aceeași perioadă, primele trei cele mai vândute autoturisme 100% electrice au fost Dacia Spring, Tesla Model 3 și Renault Megane. 

La categoria plug-in, Toyota RAV4 a ocupat primul loc în vânzări, urmat de Ford Kuga și Mercedes-Benz GLC și GLE. Autoturismele hibride fără reîncărcare din surse externe au fost conduse de Toyota Corolla, Toyota RAV4 și Toyota Yaris. 

Pe de altă parte, înmatriculările de vehicule comerciale ușoare și minibuze au înregistrat o creștere de 59,2% în aprilie 2024 față de aceeași perioadă din 2023, iar cele de vehicule comerciale grele și autobuze au crescut cu 113%. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: romaniatv.net