Cum ne reintrăm în formă după mesele de Crăciun?

Cu siguranță, pe lista dorințelor arzătoare de anul acesta, mai mulți oameni au bifat și slăbitul câtorva kilograme.

Dar fără prea multă presiune! Există câteva modalități foarte simple ce ne ajută să ne curățăm organismul de toxine după sărbători. Sistemul limfatic, plămânii, intestinele, ficatul și rinichii sunt toate experte atunci când vine vorba de eliminarea naturală a toxinelor din organism, cu toate acestea, nu le-ar strica puțin ajutor din partea noastră.

Înainte de a începe, trebuie subliniat faptul că cele mai bune modalități de detox după sărbători arată diferit pentru fiecare. Ceea ce funcționeaza pentru o persoană în crearea unui stil de viață sănătos și echilibrat este posibil să nu funcționeze la fel de eficient pentru o altă persoană, iar aceste sfaturi vin pentru a te ajuta să descoperi cele mai eficiente metode de detoxifiere pentru tine.

Iată cum să începi să îți setezi pași simpli pentru a-ți reseta în mod natural corpul și mintea după sărbători sau după o vacanță în care simți ți-ai făcut de cap.

1. Adaugă sucurile în dietă și mănâncă regulat pentru un detox de succes

Sucurile presate la rece nu ar trebui să lipsească atunci când ne plănuim să ne detoxifiem după sărbători. Acestea sunt ușor asimilabile și au un puternic efect de curățare, vitaminizare și energizare a organismului.

2. Începe un detox după sărbători cu pași mici

Este important ca după sărbători să ne revenim ușor și să reluăm din obiceiurile sănătoase. În cazul în care nu putem vorbi de obiceiuri sănătoase înainte de sărbători, atunci trebuie să le integrăm. Implementarea oricarui obicei sanătos oferă o șansă în plus unei cure detox.

Iată câteva exemple de obiceiuri sănătoase pe care le poți integra:

  • planificarea meselor si respectarea lor;
  • adaugă cel putin o masa pe zi care să conțină doar alimente de natură vegetală;
  • consumul de alimente fermentate precum chefir și kombucha pentru a întări flora intestinală

3. Rehidratează-ți corpul – Bea multă apă cu lămâie

Pentru a ne curăța organismul de toxine după sărbători este important să creștem aportul de lichide. Evită deshidratarea bând apă cu pH neutru sau alcalin, ceaiurile ideale pentru detoxifiere, mâncând citrice zemoase bogate în vitamina C, cum ar fi grepfrutul sau portocalele sau bând apă cu lămâie.

4. Mănâncă cât mai multe fructe și legume verzi

Consumul de fructe și legume verzi este una din cele mai potrivite variante de detox după sărbători. Legumele și frunzele verzi sunt recomandate pentru curățarea organismului și pentru vitaminizare.

5. Nu te mai invinovati pentru alegerile pe care le-ai făcut de sărbători

Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că atunci când ne gândim la sărbători, de multe ori relaționăm cu ideea de alimente „rele” sau alimente pe care ne simțim vinovați că le consumăm. Unele dintre ele chiar ne fac să ne și simțim rău datorită modului în care au fost preparate. Cu toate acestea, nu are rost să ne raportăm la ceea ce am făcut deja, ci să ne gândim la un detox după sărbători. În plus, e mult mai plăcut pentru mintea noastră să ne gândim la alimentele pe care le-am mâncat de sărbători ca fiind mâncăruri tradiționale care aduc familiile si comunitățile împreună.