„Cum respiră pământul”

Expoziția itinerantă de fotografie „Cum respiră pământul”, a regizorului Dan Mihalcea, ajunge săptămâna viitoare la Brașov.

La Galeria9, de la Teatrul Sică Alexandrescu, veți putea admira 20 de fotografii, 84/60 cm, pe care Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici, în județul Buzău.

Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctului lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână așa, fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi”, a precizat autorul expoziției.

Dan Mihalcea este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf născut în Râmnicu Vâlcea.

A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București în specializarea Regie de Film și Televiziune, dar și titlul de Master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică. Scenaristică de Film și Televiziune, la aceeași facultate.

În prezent, locuiește la București și este doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Laureat al unor festivaluri internaționale și naționale de film documentar, Dan Mihalcea este și autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției itinerante de fotografie religioasă „Canonicon” care a fost vernisată în 12 orașe din România în perioada 2012-2014.

Expoziția „Cum respiră pământul” va putea fi vizitată până în 17 decembrie.