Cum să cureți ecranul televizorului fără să lași urme 

Să cureți perfect ecranul televizorului fără soluții din comerț poate părea o misiune grea, însă nu și dacă vei încerca această metodă eficientă, care nu presupune folosirea unor produse scumpe!  

Indiferent că ai un televizor cu ecran LCD, LED, OLED sau TV cu plasmă, este necesar te asiguri că aparatul este oprit înainte de a începe curățarea acestuia.  

Este mai sigur și poți să vezi mai bine petele de pe ecran. Apoi, fă-ți o listă cu produsele de care ai nevoie și urmează recomandările!  

Pentru curățarea perfectă a ecranului, metoda pe bază de apă distilată este cea mai eficientă, anunță cei de la „Reader’s Digest”.  

Pentru a o pune în aplicare, ai nevoie de apă distilată, care nu conține minerale sau particule care ar putea zgâria ecranul, de o sticlă cu pulverizator, de trei cârpe din microfibră și de o rolă de scame. 

Pentru început, șterge ușor ecranul cu cârpa uscată și curată din microfibră, colțurile și cadrul televizorului.

Evită să utilizezi prosoape de hârtie sau șervețele, deoarece acestea provoacă zgârieturi și deteriorări!  

Pune puțină apă distilată în sticla cu pulverizator și aplică soluția pe cârpă, nu pe ecran! 

Cu mișcări circulare, șterge ecranul televizorului, apoi curăță excesul de apă și reziduurile cu o altă cârpă uscată din microfibră.  

Foarte important este să nu aplici prea multă presiune în timpul curățării, deoarece ecranele sunt fragile, iar pixelii se pot deteriora în acest context!  

Nu uita să cureți și telecomanda!  

Telecomanda televizorului poate fi o sursă de germeni, așa că nu uita să o cureți periodic! Înainte de a începe, scoate bateriile și pune capacul înapoi.  

Întoarce telecomanda cu butoanele în jos și scutură orice firimitură care s-ar putea afla înauntru.  

Dacă nu este suficient, încearcă să îndepărtezi murdăria rămasă cu o scobitoare sau cu o periuță de dinți uscată!  

Apoi, înmoiae o dischetă în apă distilată sau într-o soluție pentru curățarea televizoarelor, iar la final, șterge cu o cârpă curată și lasă telecomanda să se usuce la aer. Nu uita să reintroduci bateriile!  

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un LIKE, comunității de cititori pe pagina noastră de Facebook!

Sursa: clickpentrufemei.ro