Cum va arăta Centrul Civic Brașov?

Primăria Brașov a anunțat astăzi intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal „Centrul Civic Brașov”, care are rolul de a actualiza reglementările urbanistice în vigoare pentru a rezolva disfuncționalitățile identificate în zonă și pentru a asigura o dezvoltare coerentă și funcțională a zonei.

Brașovenii sunt invitați ca, până în data de 20 octombrie, să transmită comentarii, observaţii și propuneri privind intenția elaborării acestui P.U.Z.

„Este o zonă importantă pentru orașul nostru, atât din punctul de vedere al localizării ei, cât și al importanței pe care o are în ceea ce privește direcția de dezvoltare urbanistică. Tocmai de aceea, actualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Centrul Civic trebuie să se facă pentru cetățeni și împreună cu aceștia. Deja din această etapă, de inițiere, dorim să aflăm care sunt așteptările brașovenilor cu privire la cum va trebui să arate zona peste câțiva ani, ce destinație ar trebui să aibă terenurile libere, fie ele publice sau private, ce tip de facilități vom putea regăsi acolo peste câțiva ani. Vă aștept, până în 20 octombrie, să ne transmiteți propunerile voastre, pe adresa de e-mail contact@brasovcity.ro, a declarat primarul Allen Coliban.

Deși Centrul Civic, cu o suprafață de aproximativ 20 de hectare, a fost gândit ca pol de interes, în contrapondere cu centrul istoric, în prezent această zonă se prezintă izolat în restul țesutului urban, situație cauzată în mare parte de delimitarea agresivă a spațiului, de artere de categoria I, circulate intens și cu viteze mari, dar și de lipsa de atractivitate a funcțiunilor prezente în această „incintă” – un amestec dezorganizat de servicii publice și administrative, spații de birouri intercalate cu spații comerciale și de alimentație publică, funcțiuni preponderente de zi, mici insule de locuire colectivă și individuală, iar central, cu o dispunere neuniformă, spații verzi și zone cu terenuri de sport.